Home » , , » Már a feltört oldalakra is figyelmeztet a Google

Már a feltört oldalakra is figyelmeztet a Google

Written By Fidel Benitez on 2010. december 24., péntek | 11:50

Bár a veszélyes, esetleges malware és egyéb rosszindulatú szkriptekkel rendelkező oldalakat évek óta szűri a Google (pontosabban figyelmeztet rájuk), még mindig van hová fejlődni…



A cég nem ül a babérjain – az idei év végétől egy újabb figyelmeztetéssel bővül a kereső találati listája. Egyelőre csak az angol Google esetében működik, de nemsokára várható a lokalizált verziókban is. Amennyiben egy site „gyanús”, azaz vélhetőleg feltörték, megváltoztatták, esetleg félrevezető információkat helyeztek el rajta, akkor egy „this site may be compromised” feliratot fogunk látni a találati listában. A szóban forgó oldalakat ettől függetlenül ugyanúgy megnézhetjük, mint eddig, a figyelmeztetés csak arra szolgál, hogy óvatosságra intse a netezőket.

A Google hivatalos blogján látható bejegyzés alapján különféle ellenőrzőkódokat és robotokat használnak arra, hogy kiszűrjék a problémás oldalakat. A hivatalos közlemény szerint: „több automatizált eljárás gondoskodik arról, hogy a feltört oldalakra jellemző dolgokat megkeresse, majd az eredményeket továbbítsa a keresőindexnek.” Ha túl sok ilyen jellemzőnek felel meg az oldal, akkor megjelenik a már említett figyelmeztetés.

Amennyiben a szóban forgó oldalhoz tartozik Google webmester azonosító is, akkor az oldal tulajdonosa is kap egy figyelmeztetést arról, hogy a site-ja bekerült a kifogásolt oldalak közé.

Elméletben előfordulhat az is, hogy hibásan kerül ki oldalunk alá a figyelmeztető jelzés, és ez bizony elég csúnyán jelentkezhet a nézettségben – a Google ígérete szerint, ha ilyen tévedés fordulna elő, akkor ők a részükről a lehető leggyorsabban korrigálják a hibát. Ez még így is napokat jelenthet, szóval minden webmester bízzon benne, hogy azok a bizonyos speciális robotok jól végzik a dolgukat.

1 comments:

Névtelen írta...

Helló mindenkinek! Nem tudom, hol kezdjem, de remélem ez softwarebazis.blogspot.com hasznos lesz számomra.

Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Recommend us on Google Plus
Subscribe me on RSS